Gästinlägg: Ni är lika goda kålsupare allihop!

Eftersom jag har fått google-arm eller något liknande så skriver jag inte så ofta här i bloggen nuförtiden. Det gör ju inte er så mycket eftersom det finns så mycket annan skit att läsa här i världen. Hur som helst så har min goda vän GlennOden, en västkustsk twitteravatar, knopat ihop ett inlägg som jag fått lov att sprida till folket via den här bloggen; en möcke möcke intressant text som börjar så fort jag slutar skriva ingress här uppe. Läs noga nu./ Håkan

Ni är lika goda kålsupare allihop!

Man kan väl inte supa på kål! Nej, självklart inte, lika lite som man kan röka morötter, men det låter ju kul och som ni redan känner till kan man göra soppa på kål och soppa ska ju sörplas, det vet alla. Sitter det då ett gäng och sörplar kålsoppa som om inga bekymmer fanns, ingen av dem sörplar bättre eller sämre än någon annan, och man råkar komma in i rummet precis just då, ja, då skulle man kunna utbrista: Ni är ju lika goda kålsupare allihop.

Nu skulle jag kunna skälla på er för att ni säkert sitter där och tänker, kålsoppa, det äter väl ingen längre! Nej, nu är det bara Kobebiff och gåslever som gäller förstås. Humpf! Detta konsumtionssamhälle! Men skälla, det ska jag inte.

Till västkusten kom inte tvålen förrän framemot 1900-talets slut. Fast kålsoppa, det hade de.

I vilket fall som helst så var det kanske hertig Karl som kom in i det där rummet där det där gänget satt och sörplade i godan ro. Iallafall sägs det att det var han som myntade uttrycket. Vem var hertig Karl då? undrar ni nu. Det var ju kung Karl IX förstås! Kan ni ingenting om kungalängderna eller?

Nej, det är inte så konstigt egentligen för det är en enda röra det där. Man skulle t.ex. kunna tro att det i Sverige funnits åtta stycken olika kallekonungar före Karl IX, men icke! Han var nummer tre, den pajasen. Egentligen ska vi inte vara så sura på Kalle för den där fadäsen, det var Magnus fel. Ja, han hette förstås inte Magnus i förnamn som normalt folk utan Johannes. Bara det faktum att han avsiktligt förvirrar sina läsare genom att ha två förnamn istället för ett för- och ett efternamn som normalt folk, borde ju göra vem som helst misstänksam. Men nu håller vi på att tappa bort oss fullständigt. Magnus, Johannes Magnus alltså, skrev en bok. Det gör ju varenda jävel nu förtiden. Så även Magnus (Johannes). Det var ju längesen nu, i och för sig, men den hette i alla fall ”Alla göta- och sveakonungars historia”. Den kan ni läsa, ungdomar. I den lär han nämligen ha skojat till det så till den milda grad att man nu ger honom och innehållet i boken den samlade skulden till att den där siffran man sätter efter kungens namn inte längre har någon som helst betydelse. Iallafall inte jättestor.

Den här bilden är ju för fan stulen.

Jaja, nu tänker vi på miljön och lyssnar på Sisters of Mercy.

Om Håkan

Äh jag berättar mer sedan.
Det här inlägget postades i gästinlägg, historia, språk, traditioner och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gästinlägg: Ni är lika goda kålsupare allihop!

  1. Stina Steinich Carlsson skriver:

    Haha ”Den här bilden är ju för fan stulen” skrattade jag gott åt. Härligt Glenn, skaffa en blogg nu då!

  2. Thomps skriver:

    Haha! Fler inlägg! Snart!

  3. Tomas Agdalen skriver:

    Haha! Demokratiska kålsupare. Och en kung med fel nummer. Tvålen är hur som det som gjort mest för människans överlevnad, har jag hört. Men Sister of Mercey är över. Som all goth.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s