Skanör-Falsterbo: Skärfläckor, vykortsvyer och badhytter

Även om bloggen semestrar så kan jag ju tillåta mig att lägga ut några bilder. Vi har varit i Skanör-Falsterbo, ett litet paradis när vädret är på dess sida, och ett par-tre dagar hade vi kanonväder. Skanörs huvudgata är ju i sig väldigt fin, men för den som är intresserad av att vistas i naturen i allmänhet och att titta på fåglar i synnerhet så är det bara att hoppa på cykeln och slira runt på sandiga småvägar just i samhällets rand. Allt finns där.

Kor betar mellan de små insjöarna på de strandängar som avskiljer Skanör från havet. Man tar sig enkelt ut mot hamnen och så vidare längs med den lilla gångvägen som leder västerut där de där snygga badhytterna finns. Längre än så vill man inte cykla om man har kikare och kamera eftersom nakenbadet ligger västeröver, men man kan tvära rätt över strandängarna och där häckar skärfläckorna. Det är svårt att komma dem närmare än just här.

Samhällena Skanör och Falsterbo hänger ju ihop, och cyklar man österut så ligger Flommens golflubb längs med vattnet och när den tar slut så vidtar de banor som hör till Falsterbo golfklubb. Man måste alltså hålla ögonen öppna om man ska ta sig utanför dem mot vattnet utanför så man slipper ett ”fore” med en påföljande golfboll i huvudet. Vill man ta sig ut till östspetsen från fyren så blir det efter ett tag besvärligt att cykla och det är enklare att gå sista biten ut till Nabben, som den kallas. Där står man bredvid utslagspunkten vid hål 17 som ett miffo med sin tubkikare och kollar på vadarfåglar som står på rad nere i vattnet. Småtärna hittas allt som oftast, och dessutom Kentsk tärna, en tärna med gul spets på en annars svart näbb, med lite punkig huvudteckning. Jag fick till ett suddigt foto på en sådan och på en tornfalk därtill. De andra i familjen skiter i fåglar. Men för dem finns ju norröver längs Falsterbos sandstränder annat att pyssla med. I det nedersta fotot står min dotter och hennes kompis och gör inget särskilt, till exempel. Det kan man också göra.

Det är ingen som säger att livet är enkelt, men man får försöka stå ut.

Om Håkan

Äh jag berättar mer sedan.
Det här inlägget postades i djur, foto och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skanör-Falsterbo: Skärfläckor, vykortsvyer och badhytter

  1. mariafoto skriver:

    Härligt att du delar med dig av lite semester! Fina bilder! kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s