Foton av folk som tar foton vid Times Square

På Times Square finns det en sjuhelvetes massa folk, och där är trångt som på Algutsrums marknad en solig dag. Precis som på marknaden så är de flesta bara på tillfälligt besök. De handlar saker, och de fotograferar och filmar och står och glor på skyskrapor. Och på poliser, för det finns många poliser där. Jag tog ett par kort på det där:

Kolla bara va möcke folk och lysen

Kolla bara va möcke polisbilar

Mitt i gatan stod ett brudpar och blev fotograferade. Nästa dag stod där ett annat par, och när vi var på Central Park så hittade vi ett tredje som lät fotografera sig där. Och det gällde inte bara brudpar. Folk vill se sig själva förevigade mot den där skyskrapehorisonten. Vi började glo på alla de där människorna på Times Square med sina kameror. Vad skulle det bli för en bildserie egentligen, om man tog kort på fotograferna och deras motiv? Sådan metafotografering kändes ganska 2011 nu när vi varit på konstmuseér och blivit kulturellt uppgraderade. Så vi ägnade en liten stund åt det.

Vi tog fler såna kort, men det kanske kan räcka där. För en stund var vi det vanliga folkets paparazzis, fast utan telezoom. Vi fick hålla till godo med det vanliga folket eftersom det ovanliga folket höll sig borta från vår kameralins. Fast en ovanlig såg vi ju, som det verkade. Min grabb påstod att det var en Nobelpristagare i fysik som stod och signerade böcker där på översta våningen på Strands antikvariat. Fast den sedvanliga faktakontroll som vi paparazzis alltid gör visade att påståendet var ett falsarium. Det var ändå nästan stort, tyckte vi.

Du kanske undrar varför jag berättar allt det här. Det beror på att jag vill att texten ska nå ner under det här sista fotot, för det ser fult ut annars tycker jag.

Och vad är egentligen poängen med att ta alla de här fotografierna och lägga ut dem på bloggen? Det kan jag inte säga. Det är ju så det är med konsten, att man får fundera lite själv. Sedan får man bära med sig i bedömningen att vi ju bara pryade i fem minuter som konstnärliga fotografer och sedan lade ner hela projektet. Så är det ju med en del projekt. Men en ansats till analys ska jag ändå bjuda på: Bilderna signalerar lite olika saker, tycker vi. Men vi är inte överens om vad. Det kan ju ni babbla på om ifall ni vill.

För övrigt så verkar det vara bökigt att köra bil på Times Square

Annonser

Om Håkan

Äh jag berättar mer sedan.
Det här inlägget postades i foto, resor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Foton av folk som tar foton vid Times Square

 1. Cats/Babsan skriver:

  Tack för fina bilder från The Big Apple som NY kallas och som förmodligen myntats av Fletcher Henderson. Det var jazzmusiker som brukade säga; I had a gig in the Big Apple.

  • Håkan skriver:

   Hörru nu hamnade du i skräpposten igen. FIck plocka upp dig. Fattar inte varför.
   Vi har tagit en hel del foton. Tänker lägga upp dem i Picasa-galleriet när jag får tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s